שירות לקוחות 077-8844676
0
0

מדריך מחלות מרוכז לעורכי דין

מדריך מחלות מרוכז לעורכי דין

מי אנחנו?

נעים מאד, ידע ספרות אקדמית בע"מ. אנחנו חברה מובילה וותיקה, המעניקה שירותים של תוכן וספרות מקצועית ואקדמית בעיקר בכל בנוגע במקצועות הבריאות. סטודנטים, אקדמאים ואנשי מקצוע משתמשים יכולים למצוא אצלנו את הספרות שתשאיר אותם מעודכנים בתחומם וכן ספרים הדרושים למהלך תקופת הלימודים. 

עם ותק באים יחסי עבודה פוריים ומקצועיים עם ספקי שירות תוכן איכותיים. דבר זה נותן לנו את הדרך לעזור לכם למצוא את הכרך אותו אתם צריכים.

למה אנחנו מספרים לכם את כל זה? מכיוון שהספרים הללו יכולים לשמש לא רק את אנשי הבריאות, אלא גם עורכי דין לדיני נזיקין ורשלנות רפואית.

בין הנושאים הרבים שיכולים להועיל להעשרת הידע וכן להעמקה בנושאים ספציפיים שיכולים לצוץ במקרים כאלה ואחרים ניתן למצוא:
כל הנושאים הללו הם קצה קצהו של הקרחון. אתם מוזמנים לפנות אלינו, ואנחנו נשמח לתת לכם את השירות הטוב ביותר ולמצוא את המידע הנחוץ בשבילכם.

רשלנות רפואית

כאשר אנחנו מדברים על רשלנות רפואית, הכוונה היא למקרים חריגים בהם שירותים רפואיים סטו מקו הזהירות המנחה והסביר וכתוצאה מכך, נגרם נזק למטופל או חולה. נזק זה לא היה נגרם אם משנה זהירות היה נלקח יותר בחשבון.

דוגמה לרשלנות רפואית היא רישום של תרופה שאינה מתאימה אשר גרמה לנזק לחולה, בעוד רופא אחר היה בוחר בדרך אחרת שאינה מסוכנת.

דיני נזיקין עוסקים בין השאר בתחום הרשלנות הרפואית וזאת כאשר ניתן להוכיח, שאכן רופא נקט בדרכים שאינן מקובלות אשר הובילו לנזק. במקרים כאלה חולה או מטופל יכולים לפנות לתביעת נזיקין ולהיות זכאים לפיצוי על הנזק שנגרם להם.

עלינו להוסיף ולומר: אשמה ברשלנות רפואית, אינה מעידה על כוונת זדון. ביטוח אחריות רפואית הנו אחראי על כיסוי הוצאות במקרים של רשלנות רפואית, מכיוון שכוונת הרופאים בראש ובראשונה היא לעזור לחולה או מטופל ולא להזיק.

רשלנות רפואית בישראל

בישראל אין הגדרה בחוק לרשלנות רפואית באופן ספציפי, אלא לרשלנות באופן כללי וגורף. למרות זאת בתי המשפט כן עושים אבחנה ברשלנות רפואית בשלושה סעיפים:
  • התרשלות בטיפול הרפואי עצמו 
  • התרשלות בשל היעדר הסכמה מדעת 
  • פגיעה באוטונומיה

חובת זהירות

ישנם שלושה מושגי יסוד שמניעים את המערכת המשפטית בכל הנוגע להוכחת אשמה ברשלנות רפואית: חובת הזהירות, התרשלות, וגרימת נזק. אנחנו ניתן לכם כאן נגיעה בחובת הזהירות בכדי לתת לכם מושג עד כמה סבוכה השאלה סביב רשלנות רפואית.

חובת הזהירות המושגית

כאשר אנחנו יושבים אצל הרופא, אנחנו מוחלשים מעצם העמדה שלנו בחולים הזקוקים לעזרה. דבר נוסף שמחליש אותנו הוא השפה. אנחנו לא אנשי מקצוע, לכן על הרופא לדבר איתנו באופן שנבין בצורה הברורה ביותר מה הטיפול הנדרש, מהם הסיכונים הכרוכים בטיפולים כאלה ואחרים ועוד ועוד.

חובת הזהירות המושגית נידונה בבתי המשפט בסוגיות שונות החל מייעוץ רפואי במדיות שונות (כגון, טלוויזיה, רדיו וכיום רשתות חברתיות). במקרי חירום בהם הרופא נתקל במטופל במקום ארעי (כגון פיגוע או תאונה) ובמקרים נוספים.

חובת הזהירות הקונקרטית

בכל טיפול רפואי ישנה משנה זהירות לסיכונים הכרוכים בכך. אך לרופאים שלנו אין כדורי בדולח ולא כל סיכון ניתן לצפות אותו מראש. בתי המשפט יכולים לדון בשאלה, האם ניתן היה לצפות סיכון זה או אחר שבסופו של דבר הוביל אף לנזק. אם הסיכון היה צפוי, האם היה צריך לבדוק את האפשרות לנזק באופן יותר קונקרטי. היה ולא ניתן היה לצפות את הנזק, הרי שאין כאן רשלנות. היה וניתן להוכיח התעלמות מנזק צפוי ואפשרי, הרי שיש כאן רשלנות שבתי המשפט ידונו בה.

המדריך הרפואי המרוכז למחלות עיקריות

ספר זה הגיע לידינו לאחרונה ואנחנו מאמינים שהוא יכול לשמש ככלי סיוע בנוגע לידע הנחוץ לעורכי דין לדיני נזיקין העוסקים ברשלנות רפואית.

מידע מיידי וראשונה על מחלות בכרך אחד. ספר זה מתורגם בקפידה לעברית ומתראים לאנשי רפואה, סטודנטים, מטפלים וכן לעורכי דין. כ-200 מחלות, הפרעות ותסמונות מובאים בספר זה לפי האל"ף בי"ת. הספר כולל: פתופיזיולוגיה, ביטויים קליניים, סימפטומים, טיפולים כירורגיים או תרופתיים, תזונתיים ועוד. 

להזמנת הספר, אתם מוזמנים לפנות אלינו.




 
x

#{title}

#{text}

#{price}