שירות לקוחות 077-8844676
0
0

ספרי טיפול באמצעות בעלי חיים

ספרי טיפול באמצעות בעלי חיים

ברוכים הבאים לידע ספרים,

בידע ספרים ניתן למצוא ספרות מקצועית על גווניה השונים, מספרי רפואה, סיעוד ורוקחות, דרך ספרות מקצועית בתחומי ההנדסה ועד לרפואה המשלימה.

אנו שמחים להציע מגוון עשיר ורחב של ספרות מקצועית בקטלוגים המסודרים על-פי נושאים.
לצד זאת, נציין כי במידה ואינכם מוצאים את הספרות הרלוונטית, ניתן לפנות אלינו טלפונית או באמצעות השארת פניה מקוונת - אנו נאתר את הספרות המקצועית הנדרשת ונייבא אותה באופן פרטני.
 

אודות זואותרפיה

זואותרפיה - הטיפול בעזרת בעלי חיים, הוא טיפול משלים בו בעלי החיים מהווים חלק עיקרי בטיפול. 

הזואותרפיה עומדת כטיפול בפני עצמו כמו טיפול פסיכולוגי או פיזיותרפיה למשל, אלא כהשלמה טיפולית מתחום הפסיכותרפיה. 

בטיפול בעזרת בעלי חיים עובדים לרוב עם כלבים, סוסים, או בעלי חיים קטנים - לשם סיוע למטופלים עם ליקויים מוטוריים, ליקויים נפשיים בילדים, מתבגרים, מבוגרים וקשישים. מטרתו העיקרית של הטיפול להביא לשיפור תפקודו הרגשי, הקוגניטיבי והרגשי של המטופל, לסייע לאנשים להתמודד ולהחלים ממוגבלויות ומצבים נפשיים שונים.

טיפול באמצעות בעלי החיים עשוי לשפר את מצבו של המטופל אך אינו מהווה תחליף לטיפולים אחרים.
 

עקרונות הזואותרפיה


כוחה הטיפולי של הזואותרפיה הוא תולדה ישירה של היחסים שבין האדם לחיה.

בזכות הקשר הזה, והתקשורת האוהדת והמידית שרוב האנשים חשים כלפי בעלי החיים, נוכחותם נחשבת לבעלת חשיבות בהפחתת מתחים, תמיכה רגשית, עיבוד רגשות ותקשורת בינאישית וחברתית.

הידיעה שאדם זוכה לאהבה ללא תנאי, מרגיש קשר אל הטבע ומגלה בתוכו את האמפתיה מסייעים להגברת ההערכה העצמית ומספקים חלק חשוב מהצרכים הרגשיים.

לבעלי החיים יכולת לספק נחמה, להיות ערים ולהתריע על סכנות ואף לבצע פעולות על מנת לסייע לאדם במצוקה. 

הסוג המדויק של טיפול באמצעות בעלי חיים משתנה בהתאם למצב המטופל, לבעיה אותה הוא נדרש לפתור כשלכל חיה סוג הטיפול אליו היא משויכת ואותו היא מספקת.

מאחר והטיפול מתבסס על כימיה טובה ומשולשת בין החיה למטופל ולמטפל, יש להכין את המטופלים או את הוריהם ולוודא שאכן זו מסגרת טיפולית או סוג טיפול אליו יסכימו להיפתח ולשתף אתו פעולה. 

לעתים מתגלה שישנן ציפיות מרחיקות לכת עד כדי רצון במעשי קסמים, מטיפול בעזרת בעלי החיים, ויש לדעת לסייג את האפשרויות ולעתים אפילו להימנע ממתן טיפול שכזה על מנת שלא לעורר ציפיות שאינן ברות הגשמה.
 

למי זואותרפיה יכולה לעזור?


לא כל חיה מתאימה לשמש כמטפלת ולא כל חיה שמתאימה כמטפלת תתאים לכל טיפול. מומחים מיומנים מחליטים איזו חיה תוכל להתאים לאיזה מטופל, ועד כמה תהיה משמעותית התועלת שהיא תביא לצורך הטיפול בו. 

בעלי החיים תורמים לאווירה נינוחה וכתוצאה מכך, המטופלים נפתחים ומוכנים להיות שותפים פעילים בזמן הטיפול ולהיפתח לרעיונות חדשים. הביטחון שמשרה בעל החיים על המטופלים גורם לבטא בצורה ברורה יותר את רגשותיהם ולהרגיש מוגנים.

מתי טיפול באמצעות בעלי חיים יכול לסייע?

 

  • במקרים של דיכאונות, חרדות - מביא לירידה בלחץ הדם ולהפחתת מתחים
  • בעיות התנהגותיות וליקויים נפשיים או מוטוריים בילדים
  • הפרעות למידה, זיכרון, קשב וריכוז, קידום מיומנויות חברתיות
  • שיקום פיזי לאנשים עם לקויות מוטוריות,
  • הקלה על תסמיני מחלת אלצהיימר
  • הקלה על בדידות גיל הזהב
  • התמכרויות שונות ועוד.
     

בעלי חיים המשמשים כחיות טיפוליות 

 

כלבים


הפרעות למידה, קשב וריכוז – מחקרים מראים כי קרבתו של כלב השפיע השפעה מרחיקת לכת על למידה ועל כושר הריכוז.

כלבים שהוכנסו לכתות במסגרת ניסויים שונים הראו הבדלים משמעותיים ביכולת הקריאה, היחסים הבינאישיים, המוטיבציה ויכולת הארגון הכיתתי לטובת כיתות בהן נכנסו כלבים לשיעורים הכיתתיים לעומת כיתות בהן הלימוד התרחש ללא נוכחות של כלב.

הפרעות תקשורת, התמכרויות וגיל הזהב – לילדים על הספקטרום האוטיסטי ישנה בעיה בוויסות הרגשי, ויסות המתח והתקשורת הבינאישית. השהות עם כלבים תורמת לסיוע בוויסות המתחים ומאפשרת להיפתח רגשית וליצור קשרים עם החוץ. 

גם בבתי האבות ובמרכזים הגריאטריים השונים הוכח, כי נוכחות של כלבים מסייעת להקלה משמעותית במצבי דיכאון, מסייעת לשיפור מיומנויות כמו מוטוריקה גסה ועדינה. הקשר הבלתי אמצעי ואפשרות המגע, כשהזנב מעניק משוב חיובי מיידי תורמים את תרומתם.

התמכרויות - בין הגורמים להתמכרויות הקשות הן חוויות שליליות, אכזבות ותסכולים שגורמים להם להתרחק מהסביבה החברתית בה אבדו אמון. אצל כלבים האהבה אינה תלויה בדבר, הם אינם שיפוטיים הם מקבלים את המטופל בלי קשר למראה, שפה, ביגוד או התנהגות. כל התכונות הללו מסייעות למכורים לבנות לאט אימון בינם לבין הסביבה תוך קבלת תמיכה רגשית גורפת מהקשר עם הכלב.

דיכאונות, מתחים, מחלות לב - מחקרים מוכיחים כי קרבתו של כלב וליטוף פרוותו מורידים את לחץ הדם.
 

סוסים


בעיות נפשיות, דיכאונות, ליקויים מוטוריים- המפגש עם הסוסים מתרחש לא רק תוך כדי רכיבה אלא גם כשהמטופל נפגש עם הסוס על הקרקע מפגש בלתי אמצעי שתורם לקשר בינו לבין החיה. המטופל לומד אמפטיה, לומד את הצורך של האחר לתשומת לב וטיפול.

הרכיבה דורשת מהרוכב תשומת לב מרבית ולסוסים ישנה היכולת להעניק תגובה מלמדת, משוב אם תרצו, שמצד אחד מעניק לרוכב את המידע מה עליו לשנות בעת הרכיבה ומצד שני את תחושת הביטחון והרווחה הנפשיים מעצם יכולתו לשנות את התנהגותו על מנת לזכות בהשפעה לה הוא קיווה. 

טיפול בעזרת סוסים, אם כן תורם לחיזוק פיזי, אך לא פחות מכך לחיזוק רגשי מהותי.

ישנם גם טיפולים בעזרת חתולים, בעזרת אלפקות ועוד. אך אנחנו בחרנו להתמקד בשני המוכרים יותר.
 

לסיכום


בעלי חיים ניחנו בפוטנציאל רגשי משמעותי אותו הם משדרים לסביבה. החום, שמחת החיים והאמון אותו הם משדרים, מעודדים ריכוז, וערנות כשכל אלה מחזקים בקהילה את תחושת האחדות תוך שיפור התקשורת שבין הפרטים שבה. טיפול בעזרת בעלי חיים יכול להתקיים באופן פרטני או בקבוצה, כשהמטפל מאפשר למטופל לתקשר עם בעל החיים בצורה ישירה. 

x

#{title}

#{text}

#{price}